Salming väljer adbriq för digitalisering av verksamhetsprocesser

Salming är ett väletablerat svenskt sportföretag med återförsäljare över hela världen.
För att kunna effektivisera sin verksamhet på ett sätt som möjliggör fortsatt expansion med samma personal var de i behov av ett nytt affärssystem. adbriq levererade en helhetslösning med Microsoft Dynamics 365 Business Central/TRIMIT och bisting.

Bakgrund och behov

”Vi hade ett gammalt system som krävde någon form av action från vår sida. Alternativen var att antingen uppgradera befintlig lösning eller titta på något annat. Då båda alternativen skulle innebära i stort sett samma kostnad och insats valde vi att titta på alternativa lösningar som bättre kan tillgodose våra behov, säger Marie Karlsson, COO på Salming.

Salming utvecklar premiumprodukter inom fokusområdena innebandy, löpning och handboll sedan 1991. De är baserade i Sverige med försäljning över hela världen. Sedan en tid tillbaka har de haft ett gammalt affärssystem som inte ger stöd för deras behov utan snarare hindrat dem från att få meningsfulla insikter och bra överblick över affärsdata. Microsoft Dynamics 365 Business Central fanns redan i koncernen av bolag med liknande behov vilket gjorde att Salming ganska tidigt riktade in sig mot just det affärssystemet. De kontaktade adbriq som presenterade sin lösning för dem, där TRIMIT och produkten bisting även spelade en mycket avgörande roll.

Lösning och resultat

”Vi kom i kontakt med adbriq som kändes väldigt rätt för oss i sin profil och sitt arbetssätt. De förstod direkt vad vi behövde, och man presenterade sitt unika erbjudande och de konkreta lösningar som utgick från affärssystemet samtidigt som de uppfyllde våra behov på ett väldigt bra sätt. Att i så stor utsträckning hålla sig till standardlösningar och anpassa våra processer, istället för tvärt om, var en stor anledning till att vi valde adbriq som partner”, säger Marie Karlsson.

adbriqs fördefinierade och beprövade standardprocesser med Microsoft Dynamics 365 Business Central, TRIMIT och bistingprodukten tilltalade Salming. Lösningen är långsiktig, generisk och samtidigt specifikt utformat för fashionbranschen, med möjlighet till standardiserade add-ons. För Salming var det viktigt med en automatiserad och kraftfull lösning där de slipper den manuella hanteringen, där de kan bygga en struktur som är e-com baserad och som ger stöd för deras datalager, både i Sverige och globalt. Sedan adbriq tog ett helhetsgrepp av Salmings digitalisering har de upplevt en enorm flexibilitet, enkelhet och effektivisering av verksamheten.

”Vi kunde inte ha hittat en bättre partner! De har lyssnat, förstått och har en affärssystemlösning som kommer bli jättebra för oss. Deras fokus och engagemang gör att vi känner oss unika som kund. De vågar utmana våra tankar och ”måsten” på ett sätt som gör att vi kommer komma ur projektet med effektivare och renare processer. Under projektets gång har vi också hittat möjliga vägar för att vidareutveckla vårt samarbete – något som vi verkligen ser fram emot”, avslutar Marie Karlsson.

Bakgrund

”Vi hade ett gammalt system som krävde någon form av action från vår sida. Alternativen var att antingen uppgradera befintlig lösning eller titta på något annat. Då båda alternativen skulle innebära i stort sett samma kostnad och insats valde vi att titta på alternativa lösningar som bättre kan tillgodose våra behov.”
– Marie Karlsson, COO på Salming.

Metodik

adbriqs fördefinierade och beprövade standardprocesser med Microsoft Dynamics 365 Business Central, TRIMIT och bistingprodukten tilltalade Salming.

Affärsnyttan

  • Fördefinierade och beprövade standardprocesser med långsiktiga och generiska lösningar specifikt för fashionbranschen.
  • Smidig hantering av integrationer med successiva systembyten eller tillägg.
  • Bättre utnyttjad arbetstid med automatiserade flöden och renare processer som ger stöd för fortsatt expansion med samma personal.
  • Säker implementering av datalager som stödjer affärsprocesser både i Sverige och globalt.
www.salming.com