Kids Brand Store stärker digitala närvaron med hjälp av adbriq

Kids Brand Store, en av Sveriges ledande återförsäljare för barn- och ungdomsmode, har genomgått en digitaliseringsresa med hjälp av konsulterna på adbriq. Med 90 % av försäljningen online och verksamhet på sex marknader, stod de inför behovet av att modernisera sitt affärssystem för att stödja fortsatt tillväxt och effektivisering.

Bakgrund och behov

Kids Brand Store erbjuder sedan starten 2011 ett brett utbud av kvalitetsmärken för barn och ungdomar, vilket har etablerat dem som marknadsledare inom sin nisch. De stod nyligen inför utmaningen att modernisera sitt affärssystem för att fortsätta sin tillväxt och hålla jämna steg med den digitala utvecklingen. Med verksamhet på över sex marknader var det viktigt att hitta en lösning som kunde skala upp och anpassa sig efter företagets snabbväxande behov.

– Det blev alltmer uppenbart att vårt tidigare system var otillräckligt. För att kunna fortsätta växa behövde vi en modern och molnbaserad lösning med löpande uppdateringar som kunde hantera flera valutor, standardisera processer och minimera alla anpassningar berättar Mikael Arnåsen, grundare och vice vd på Kids Brand Store.

Lösning och resultat

En unik lösning med det världsledande molnbaserade affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central, TRIMIT Fashion och integrationsplattformen bisting implementerades. Lösningen grundar sig i, för branschen, fördefinierade och beprövade standardprocesser som är både långsiktiga och generiska. Kids Brand Store har nu ett skalbart, flexibelt och molnbaserat affärssystem som automatiskt uppdateras med stöd för expansion, både nationellt och internationellt.

– Just bisting har vi jobbat med ett bra tag och det är ett väldigt pålitligt verktyg. Det är motorn i det hela och det som har hjälpt oss att förstå våra integrationer bättre. Genom att gå över till en molnbaserad plattform har vi kunnat skapa en mer integrerad och dynamisk infrastruktur för hela vår verksamhet. Något som möjliggör att vi snabbare kan anpassa oss till marknadens behov, vilket i sin tur stärker vår position, säger Mikael Arnåsen.

Tack vare lösningen har de förbättrat sin interna och externa systemintegration, effektiviserat sin inköpsprocess, förenklat hanteringen av deras norska filial samt deras internationella transaktioner och valutor. Det har också möjliggjort en smidigare hantering av Kids Brand Stores senaste satsning på Private Label, ett eget klädmärke.

Affärsnytta och framtid

– Att navigera i det digitala landskapet kräver inte bara en robust teknisk lösning, utan också en partner som förstår de utmaningar vi står inför i modebranschen. Vårt val att samarbeta med adbriq och implementera deras lösning var helt klart ett strategiskt beslut, säger Mikael Arnåsen.

Lösningen erbjuder den skalbarhet och flexibilitet Kids Brand Store behöver för att kunna växa hållbart. Den säkerställer även att de kan fortsätta erbjuda deras kunder en sömlös shoppingupplevelse, oavsett var i världen de befinner sig. Samarbetet har inte bara löst befintliga utmaningar utan dessutom lagt grunden för fortsatt tillväxt och innovation.

– Valet av adbriq som partner var enkelt. Deras förståelse för vår affär, kombinerat med djup branschkunskap och förmågan att leverera en lösning som möter våra specifika behov har gjort dem till en ovärderlig del av vår digitaliseringsresa. Med deras lösning kan vi nu enklare anpassa oss till marknadsförändringar utan att behöva oroa oss för systembegränsningar. Vi ser fram emot att fortsätta vår digitala resa tillsammans, avslutar Mikael Arnåsen.

Bakgrund

”Det blev alltmer uppenbart att vårt tidigare system var otillräckligt. För att kunna fortsätta växa behövde vi en modern och molnbaserad lösning som kunde hantera flera valutor, standardisera processer, och erbjuda flexibilitet för snabba uppdateringar.”

– Mikael Arnåsen, grundare och vice vd på Kids Brand Store.

Lösning

Lösningen grundar sig i för branschen fördefinierade och beprövade standardprocesser som är både långsiktiga och generiska för just fashionbranschen. För Kids Brand Store var det viktigt med ett molnbaserat, skalbart och flexibelt affärssystem som uppdateras automatiskt, har färre anpassningar och som effektiviserar deras interna processer.

Affärsnytta

  • Standardiserat och beprövat affärssystem med långsiktiga generiska lösningar specifikt för fashionbranschen, som kan anpassas till kundens verksamhet och vidareutvecklas vid behov.
  • Smidig hantering av integrationer, med möjlighet till successiva systembyten eller tillägg.
  • Effektiviserad inköpsprocess och förenklad hanteringen av norska filialen, samt internationella transaktioner och valutor.
  • En branschorienterad samarbetspartner som förstår kundens behov och kan hjälpa till i en fortsatt digital utveckling.
kidsbrandstore.se