House of SAKI och adbriq-konsulternas 10-åriga relation med kundutveckling och digitaliseringsresan i fokus 

House of SAKI är ett framgångsrikt svenskt modeföretag som funnits i över 30 år. Under åren har deras utveckling gått spikrakt uppåt och nu består koncernen av de tre varumärkena STAND STUDIO, Rock and Blue och SAKI Sweden, samt ett erbjudande av Private Label. House of SAKI och adbriq-konsulternas samarbete började redan 2013. Support och uppdateringar av affärssystemet har skett löpande sedan dess, och det var nu dags att uppgradera till Business Central i molnet för att tillgodose House of SAKIs växande behov. 

– Vi har känt konsulterna på adbriq länge och de har varit en viktig del av vår utveckling under åren. Tack vare vår starka relation kan vi ha en öppen och ärlig dialog, och vi har fullt förtroende för dem. Därför vågar de också utmana oss – nu senast med rekommendationen att gå över i molnet vilket vi inte riktigt har velat göra innan. Att de fortsätter utmana oss innebär att vi blir mer effektiva, vilket ökar vår produktivitet och resulterar i att vi kan fortsätta leverera kundnytta av hög kvalitet på ett mer kostnadseffektivt sätt, säger Magnus Johansson, Head of Marketing and Sales på House of SAKI. 

Bakgrund och behov

Sedan House of SAKI grundades i Malmö 1987 har de vuxit enormt och består nu av tre varumärken samt deras egen Private Label-avdelning. STAND STUDIO kännetecknas av väldesignade och färgglada high fashion kläder i skinn och fuskpäls till ett överkomligt pris. Iögonfallande plagg som har burits av världskända artister och fashionistas såsom Hailey Bieber, Bella Hadid, Kourtney Kardashian och Heidi Klum. ROCKANDBLUE är specialiserade på att designa ytterkläder och accessoarer för alla årstider genom att kombinera stil med funktionalitet. SAKI Sweden skapar trendmedvetna, moderna och tidlösa ytterplagg, accessoarer & kläder. Designen är klassisk med moderna influenser och en skandinavisk twist. 

– Vi är ett fullserviceföretag med produktutveckling, inköp, försäljning och ekonomi. För alla dessa processer behöver vi använda oss av olika delar i ett affärssystem. Vi har jobbat med konsulterna på adbriq i över 10 år nu, och de har hjälpt oss att uppdatera systemet allteftersom. Vi hade en lösning som vi kört sedan 2009, och nästan tio år senare var det dags att uppdatera den. Då valde vi att inte gå till molnet, som vi hade möjlighet att göra med adbriq, utan gick i stället till version NAV 2018 i TRIMIT. Men nu tar vi nästa stora steg genom att uppgradera till Business Central online, vilket möjliggör att vi tillsammans med adbriq kan fortsätta driva ett förbättringsarbete och vidareutveckla vårt affärssystem och vår verksamhet, berättar Magnus Johansson. 

Med tre varumärken, försäljning i Skandinavien, Europa, USA och nyligen även Asien, en ny e-handel, eget lager i Sverige och tredjepartslager i Kina, USA och Belgien uppstod behovet av att uppgradera sitt affärssystem till Business Central online som stödjer dessa nya flöden i alla olika steg. 

Lösning och resultat 

– Våra system var tidigare helt specialbyggda och krångliga innan vi började jobba med konsulterna på adbriq, vilket innebar att vi fick anpassa systemet varje gång det skedde någon form av förändring i företaget. Nu när vi går till Business Central i molnet kör vi standardiseringar så mycket vi bara kan, med utrymme för en del anpassningar såklart. TRIMIT har till exempel utvecklat många funktioner som vi behöver, och det som är standard hos dem idag lever upp till behoven vi har. adbriqs lösning innebär att vi får ett stabilt och erkänt affärssystem, men också ett flexibelt sådant med möjlighet för kontinuerlig utveckling. Och i stället för att behöva köra megastora uppdateringar med jämna mellanrum, där vi behöver samla personal och informera alla, så blir det mindre kontinuerliga uppdateringar, liknande sådana som är på mobilen. Ett avancerat men lättarbetat affärssystem skulle man kunna sammanfatta det, säger Magnus Johansson. 

Lösningen grundar sig i för branschen fördefinierade och beprövade standardprocesser som är både långsiktiga och generiska. För ett fullserviceföretag som House of SAKI är det många olika funktioner som krävs för att man ska få till sin verksamhet. Funktioner som nu är integrerade i BC online. 

Något som även tilltalar House of SAKI är adbriqs unika modell – en kombination av det världsledande molnbaserade affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central, TRIMIT Fashion och deras generiska men unika applikation bisting för branschanpassade tillägg, med möjlighet till anpassningar specifikt för House of SAKI.

– För oss är det väldigt viktigt med löpande support, rekommendationer och stöd. Något som fungerar jättebra med adbriq! De har med sig ovärderlig kunskap och erfarenhet från andra företag inom modebranschen, alltså vet de vad som fungerar. Sedan tar de på sig konsulthatten och utgår ifrån vad som är bäst för just oss. Det är ingen tvekan om att vi har vuxit med antal anställda och en kraftig omsättning de senaste åren. Vi har utvecklats tillsammans med adbriq, och affärssystemet har möjliggjort att det har varit skalbart under hela vår digitaliseringsresa. En resa och ett samarbete som kommer fortsätta i många år till, avslutar Magnus Johansson. 

Bakgrund

Vi har jobbat med konsulterna på adbriq i över 10 år nu, och tillsammans har vi vidareutvecklat vårt systemstöd allteftersom. Nu tar vi nästa stora steg genom att uppgradera till Business Central online, vilket möjliggör att vi i samarbete med adbriq kan fortsätta driva ett förbättringsarbete och vidareutveckla vårt affärssystem och vår verksamhet”, säger Magnus Johansson, Head of Marketing and Sales på House of SAKI. 

Lösning 

Lösningen grundar sig i för branschen fördefinierade och beprövade standardprocesser som är både långsiktiga och generiska. För ett företag som House of SAKI är det många olika funktioner som krävs för att man ska få till sin verksamhet. Funktioner som nu är integrerade i den senaste versionen av Business Central online. 

Affärsnyttan

  • Samarbetet är en katalysator för förändringsarbete.
  • Löpande support, rekommendationer och stöd som grundar sig i ett 10-årigt arbete tillsammans.
  • Systemstödet gör verksamheten mer effektiv, vilket ökar produktiviteten som i sin tur resulterar i att man kan fortsätta leverera kundnytta av hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt.
  • Möjliggjort ett utökat sortiment och etablerat sig på nya marknader med god lönsamhet
www.saki.se