Holebrook och adbriq: Ett samarbete för tillväxt och effektivitet

Affärerna växte i både volym och komplexitet samtidigt som affärssystemet behövde uppgraderas för att möta framtiden. Det var utgångsläget när modeföretaget Holebrook uppgraderade från Navision till Microsoft Dynamics 365 Business Central, TRIMIT Fashion och bisting, med adbriq som partner.

Bakgrund och behov

Holebrook är ett svenskt modeföretag specialiserade på stickade kläder. Med produktion i flera europeiska länder och global försäljning är behovet av systemstöd stort. Holebrook har under åren gjort ett antal uppgraderingar i Navision tillsammans med konsulterna på adbriq och nu var det dags att ta steget till molnet för att kunna dra nytta av alla nya funktioner och den senaste tekniken i Microsoft Dynamics 365 Business Central. Målet var att få en långsiktig, säker och ekonomiskt sund lösning som kunde säkra fortsatt tillväxt och effektivisera verksamheten.

Lösning och resultat

adbriq, som har haft en långvarig relation med Holebrook ansvarade för implementeringen av den nya lösningen. Den grundar sig i, för branschen, fördefinierade och beprövade standardprocesser som är både långsiktiga och generiska: Det molnbaserade affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central som bas, TRIMIT Fashion som bland annat ger systemstöd för ”CMT”-processen (kalkylering, materialbehov och produktionsorder) samt bisting som möjliggör integrationer och smarta add-ons.

– Övergången gick nästan helt smärtfritt och de barnsjukdomar vi stötte på kunde vi lösa med relativt enkla medel. Dels på grund av vår erfarenhet av Navision och givetvis även supporten från adbriq. Gränssnittet var ett stort lyft, mycket modernare, men framför allt har vi nytta av större funktionalitet och bättre integrationsmöjligheter. Att den nya lösningen har stöd för arbete på olika enheter gör det också mycket enklare för oss eftersom vi kan nå systemet från till exempel en iPad eller smartphone var som helst i världen. Lösningen fungerar som navet i vår verksamhet, med utrymme och stöd för mer utveckling och integrationer den dagen vi behöver det, säger Daniel Svensson, vd på Holebrook.

Affärsnytta och framtid

Holebrook planerar att fortsätta utveckla sitt affärssystem tillsammans med adbriq. Den automatiska uppdateringsmodellen med den nya lösningen innebär att systemet hålls uppdaterat utan stora uppgraderingskostnader. Möjligheten att koppla på ytterligare delar, såsom Power BI för analys och rapportering, finns också för framtida behov.

– Vi uppskattar verkligen den personliga och konstruktiva, raka relationen vi har med adbriq. Den gör att vi kan få ut max av deras expertis inom specifika områden och deras kunskap om modebranschen. Sedan är det en ren bonus med den geografiska närheten där vi lätt kan ses fysiskt och de kan komma och hjälpa oss på plats, säger Daniel Svensson.

Sammanfattning

Uppgraderingen från Navision till Microsoft Dynamics 365 Business Central, TRIMIT Fashion och bisting, har lett till ökad effektivitet, flexibilitet och stöd för framtida tillväxt. Relationen med adbriq har varit en viktig faktor för att göra övergången smidig, och Holebrook ser fram emot ett fortsatt samarbete med vidareutveckling av sina affärsprocesser.

Affärsnytta

  • Effektivitet: Mindre manuell hantering och smidigare integrationsprocesser.
  • Flexibilitet: Möjlighet att arbeta från olika enheter och platser.
  • Långsiktig tillväxt: Skalbar och framtidssäker plattform som kan hantera expansion.
  • Ekonomisk kontroll: Förbättrad kalkylering och lagerhantering.
www.holebrook.com