Filippa K väljer adbriq som partner

Det svenska modehuset Filippa K har varit pionjärer inom skandinavisk minimalism sedan 1993, med en tidlös och avslappnad design. Med egna butiker i flera länder och återförsälja i Sverige, samt online-försäljning över hela världen, är de nu i behov av en branschspecifik och standardiserad lösning som de kan fortsätta växa med. En lösning som förenklar och effektiviserar deras omfattande processer.

– Efter en väl genomförd förstudie kändes valet av adbriq för implementationen av ett nytt ERP helt rätt. Vi fick ett stort förtroende för deras metodik och breda förståelse för modebranschens alla verksamhetsflöden. Genom åren har vi utvecklat komplexa systemprocesser med många anpassningar, något som vi nu ser fram emot att förenkla och effektivisera. Tillsammans med adbriq som partner är vi säkra på att vi kan driva den innovation som krävs för att ta ett stort kliv framåt mot en mer hållbar framtid, säger Marie Forssenius, CEO på Filippa K.

Med lång erfarenhet och beprövad metodik för att designa och implementera affärssystem får nu Filippa K en standardlösning som är utvecklad för branschen – det världsledande molnbaserade affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central, TRIMIT Fashion och integrationsplattformen bisting. Lösningen grundar sig i för branschen fördefinierade och beprövade standardprocesser som är både långsiktiga och generiska.

Multicompany

För Filippa K var det avgörande med en lösning där alla bolag kommer kunna arbeta i ett och samma system. Med bisting Multicompany kan flerbolagshantering ske effektivt och anpassas efter Filippa Ks juridiska struktur och krav. Systemet hanterar artiklar (lagersaldo), kunder och leverantörer sömlöst, oavsett juridisk bolagstillhörighet. Detta kommer att ge en bra överblick över lagersaldot i alla länder, med konsolidering och uppföljning per juridiskt bolag via rapporteringsverktyg. Samtidigt kan interna ekonomiska transaktioner och flöden skötas automatiskt i bakgrunden.

Säkerhet

Filippa K kommer nu även kunna ta kontroll över verksamhetskritiska affärsdata som skyddas mot obehörig åtkomst med automatisk kryptering i molnet hos Microsoft – utan att behöva oroa sig för säkerhet, backuper och servrar.

– Filippa K har en lång historia som ett av Sveriges ledande och mest ikoniska modebolag. Vår grund bygger på långsiktig hållbarhet och ”tidlös minimalism”, vilket gör att valet av D365 Business Central som molnbaserad plattform även ligger helt i linje med våra värderingar och strategi, tack vare möjligheten att arbeta med branschspecifika och standardiserade lösningar, avslutar Marie Forssenius.

www.filippa-k.com